Retur/Anulare Produse Personalizate

Site-ul nostru comercializeaza in principal produse personalizate dupa specificatiile clientilor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Majoritatea produselor comercializate pe site-ul www.romeraprint.com intra sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate in mod clar, dupa specificatiile prezentate de consumator (Cumparator). O.G. 34/2014 poate fi consultata aici

Retur/Anulare Produse Nepersonalizate

Clientul poate returna in termen de 14 zile produsele achizitionate printr-un contract la distanta, in urmatoarele situatii:

 • Produsele au fost facturate sau livrate in mod eronat.
 • In cazul in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs nou, cu conditia notificarii in scris a romeraprint.com in termen de 14 zile lucratoare de la receptionarea produsului. Daca inlocuirea nu este posibila, se va returna contravaloarea lui sau se poate achizitiona un alt produs.
 • Clientul este obligat sa notifice romeraprint.com despre intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/notificare scrisa) in termen de maxim 14 zile lucratoare de la primirea produselor.
 • Clientul are responsabilitatea de a se asigura de faptul ca produsele pe care vrea sa le returneze catre romeraprint.com, vor ajunge in posesia romeraprint.com in maxim 14 zile lucratoare de la data receptionarii produselor. In caz contrar, romeraprint.com considera solicitarea ca fiind nefondata si va refuza returul.
 • romeraprint.com nu este responsabil pentru coletele pierdute pe catre firma de curierat pe traseul de retur.

Clientul nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT si/sau nu poate pretinde oricare alte despagubiri/daune-interese, in urmatoarele situatii:

 • Cererea de returnare depaseste perioada de 14 zile lucratoare de la livrarea produselor.
 • Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat.
 • In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la confirmarea returului de catre romeraprint.com, numai in contul din care a fost efectuata plata catre oromeraprint.com
 • Contravaloarea prestatiilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre CLIENT, nu se ramburseaza.
 • Clientul poate opta pentru inlocuirea produsului cu unul identic, iar inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi obisnuite. In cazul in care romeraprint.com nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi CLIENTULUI contravaloarea produsului, conforma Art. 3 din prezentul document.
 • In cazul In care clientul ridica personal comanda de la sediul romeraprint.com, chiar daca aceasta a fost achizitionata de pe site-ul romeraprint.com, prevederile legilor care reglementeaza cumparaturile online nu se mai aplica, pentru ca se considera ca produsul a fost verificat in momentul ridicarii si acesta este in conformitate cu cerintele clientului.